中文| English

学历:博士

硕博导:硕导

个人简介
1980年出生,本科毕业于山东农业大学,2011年华中农业大学博士后流动站出站后留校工作,2014年评为副教授,2015-2016年在美国宾夕法尼亚州立大学做访问学者。主要研究方向为农业废弃物处理,包括厌氧发酵产氢机理研究、农业废弃物能源化利用
教学工作
承担的主要教学课程:生物质能工程、农业生物环境工程、试验设计与数据处理、液压传动、运筹学。
科研成果
以第一作者及通讯作者发表科研论文13篇,其中SCI收录3篇,1篇影响因子为4.054,2篇为3.326,EI收录论文6篇;申请专利9项,其中发明专利3项,实用新型专利6项。
发表论文
Effects of various pretreatment methods of anaerobic mixed microflora on biohydrogen production and the fermentation pathway of glucose
Hydrogen-methane production from swine manure: effect of pretreatment and VFAs accumulation on gas yield.
Effects of volatile fatty acid concentrations on methane yield and methanogenic bacteria
Parameters optimization of two-phase united anaerobic fermentation hydrogen-methane production.
Effect of supernatant recirculation on two-phase anaerobic fermentation producing hydrogen and methane.
基于响应曲面法优化厌氧发酵产氢工艺参数的研究.
接种污泥的预处理方式对葡萄糖厌氧发酵产氢的影响
出版著作